lekkage badkamer

Van alle plekken in en rond je huis waar je lekkage zou kunnen hebben is de kans misschien wel het grootst dat dit in of rond de badkamer gebeurt. In je badkamer komt namelijk nu eenmaal veel water samen. Bovendien worden badkamers doorgaans intensief gebruikt. Als vervolgens bepaalde onderdelen niet goed zijn aangebracht, verouderd zijn of matig zijn onderhouden, dan kun je al snel lekkage badkamer hebben. Gelukkig bestaat er geen lekkage die niet valt op te lossen. Zaak is dus alleen om snel in actie te komen en de problemen niet te laten verergeren.

lekkage badkamer

Verhelp badkamerlekkages snel genoeg

Lekkages in de badkamer kun je het best zo snel mogelijk laten oplossen. Bedenk je namelijk dat bij bijna alle badkamerlekkages er water in muren, vloeren en plafonds sijpelt. Hiermee verzwak je de structuur hiervan. Een ander reëel probleem dat kan ontstaan als je deze kwestie te lang op z’n beloop laat is dat schimmelvorming op de loer ligt. Zeker als een lekkage rond de toch al vochtige omgeving van de badkamer ontstaat is dat zo. Daarom is een snelle oplossing dus noodzakelijk. Blootstelling aan schimmel in huis heeft namelijk aantoonbaar een negatieve invloed op de gezondheid.

Het nut van slimme lekdetectie in badkamers

Bij lekkages in de badkamer is het vaak niet met het blote oog te zien waar het lek nu eigenlijk zit. Vaak is het zo dat het lek op een andere plaats zit dan waar je vochtplekken ziet verschijnen. Niet zelden zit het achter een muur, vloer of plafond. Weliswaar kun je vaak wel ongeveer inschatten waar de lekkage zou kunnen zitten, maar als je op basis van zo’n gok de boel zou openbreken, dan kun je weleens van een koude kermis thuiskomen. Laat dus altijd een lekdetectiebedrijf met infrarood deze klus overnemen. Met infrarood kan het lek namelijk zeer nauwkeurig worden gelokaliseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *