Cilindersloten

cilinderslot-pfaffenhain-dubbele-cilinder-skg3_2

Wanneer je deze blog leest wil je waarschijnlijk cilindersloten kopen, maar wat zijn nou de juiste cilindersloten voor u? Wanneer u cilindersloten gaat kopen moet u eerst bedenken voor wat voor deuren de sloten bedoeld zijn. Zijn ze bedoeld voor binnendeuren of buitendeuren?

Cilindersloten voor binnendeuren

Cilindersloten voor binnendeuren zijn een stuk goedkoper dan cilindersloten voor buitendeuren. Dit komt omdat deze cilindersloten geen SKG keurmerk hebben. Dit betekent dat de cilindersloten zijn goedgekeurd door het Politiekeurmerk Veilige Woning. Doordat deze cilinders niet zijn gekeurd zijn ze makkelijker te manipuleren en hebben ze geen anti-boorbelemmering. Over het algemeen maakt dit niet uit voor binnendeuren, maar wilt u toch liever dat de binnendeur wat moeilijker op te krijgen is, lees dan verder bij buitendeuren.

Cilindersloten voor buitendeuren

De cilindersloten voor buitendeuren zijn voorzien van een SKG keurmerk. Dit betekent dat ze moeilijk zijn te manipuleren en dat de sloten zijn voorzien van een anti-boorbelemmering. Buitendeur cilindersloten zijn er in verschillende soorten. SKG 2 en SKG 3 sterren zijn de 2 niveaus van het Politiekeurmerk. Daarnaast is het bij SKG 3 sterren cilindersloten nog mogelijk om te kiezen voor certificaatcilinders. De sleutels van deze cilindersloten kunnen alleen nagemaakt worden bij vertoning van het bijgeleverde pasje.

Hopelijk is het voor u nu iets duidelijker welke cilindersloten bij uw deuren passen.