De kosten die bespaart door een steiger te kopen

Steiger

Stel: je hebt een steiger nodig voor een renovatie aan je woning. Uitbesteden vind je maar niks dus je besluit de klus zelf te klaren. Goed idee! Een steiger kopen lijkt je echter niet nodig want zo vaak zal je die steiger nou ook weer niet gebruiken. Dus besluit je op een steiger te huren.

Steiger

Terwijl je bezig bent met jouw renovatie ontdek je nog een ander deel van je woning dat aan herstel toe is. Nou, nog iets langer die steiger huren dan. Voor je het weet loop je uit met je project en heb je de steiger dagenlang gehuurd. Dat kost klauwen vol geld! En wanneer de klus eindelijk klaar is, blijkt dat je na een aantal maanden alweer een steiger nodig hebt.

Rolsteiger zelf in huis halen

Klinkt onhandig, toch? Dit is waarom mensen die graag aan hun huis klussen vaak kiezen om een steiger te kopen. Huren is op korte termijn goedkoper. Maar wel alleen als je de steiger maar een enkele keer nodig hebt! Als jij renovaties graag zelf uitvoert en er ook de tijd voor neemt dan is een steiger huren onder de streep best duur. 

Steiger

Hoe duur is een steiger kopen?

Wat een steiger kost, hangt van een aantal factoren af. Allereerst is de hoogte van de steiger natuurlijk relevant. De meeste steigers beginnen bij een hoogte van vier meter. Uiteraard zijn de steigers van vier meter goedkoper dan die van tien meter. Daarnaast is het aantal werkvloeren dat je wil hebben relevant. Hoe meer, hoe duurder je uitkomt.