De voordelen van elektrische rolluiken voor je op een rijtje gezet

Bij het overwegen van de aanschaf van rolluiken zijn er een aantal zaken die van belang zijn en die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. Vóór het kopen van rolluiken in Limburg en omgeving is het goed om over deze punten na te denken zodat je goed beslagen ten ijs komt. Je voorkomt dat je voor allerlei verrassende vragen komt te staan en kunt volledig voorbereid een keuze maken. Eén van de keuzes is tussen handbediende of elektrische rolluiken. Wij zeten deze afweging voor je op een rijtje en laten je de voordelen van elektrische rolluiken kopen zien. 

Op afstand bedienen geeft vrijheid en meer plezier van je aankoop


Ten eerste kun je elektrische rolluiken op afstand bedienen en is dit tegenwoordig zelfs mogelijk met een smartphone. Ben je bijvoorbeeld niet thuis, maar wil je de rolluiken sluiten omdat de zon fel op de ramen schijnt? Dan is dat door middel van een app in enkele seconden gedaan. Dit zorgt ervoor dat je op ieder gewenst moment de voordelen uit je rolluik kunt halen, zelfs als je niet thuis bent. Dit is iets waar handbediende rolluiken niet tegenop kunnen.

Elektrische rolluiken zijn minder gemakkelijk open te breken en daarmee zeer veilig


Een tweede voordeel van elektrische rolluiken heeft te maken met de inbraakwerende functie. Ze zijn simpelweg minder makkelijk om open te breken. Dit geeft je niet alleen veiligheid als je thuis bent, maar zeker ook als je, al dan niet voor langere tijd, weg bent. Ga je op vakantie of verwacht je pas ’s avonds laat thuis te zijn? Laat de rolluiken zakken en maak je een stuk minder zorgen. Zo hebben de luiken een functie als je thuis bent én als je weg bent. 

Een duurzame keuze voor je woning


Ten slotte biedt een elektrisch rolluik ook een simpel stukje gemak. Het niet zelf omhoog en omlaag hoeven hijsen van een rolluik is een voordeel op zich. Bovendien zorgt de elektrische bediening ervoor dat er minder slijtage optreedt. De keuze voor een dergelijk rolluik is daarmee ook een duurzame: minder slijtage betekent een langere levensduur en meer plezier van je aankoop. Handbediende varianten zullen eerder vervangen moeten worden. Hoewel elektrische bediening prijziger is zijn ook hierin gradaties te onderscheiden.  Zo zijn er varianten met een draai- of sleutelschakelaar, maar zijn ook een tijdschakelaar en afstandsbediening mogelijk. 

Vraag verschillende offertes aan en vergelijk de verschillen

Aan iedere vorm van elektrische bediening hangt een ander prijskaartje en de keuze kan dus worden afgestemd op je budget en voorkeuren. Zodoende hoeven de voordelen van een elektrisch rolluik niet buiten je bereik te liggen en is er veel mogelijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag offertes aan bij meerdere aanbieders en vergelijk de verschillen. Voor de keuze voor een elektrisch rolluik mag je de tijd nemen en met bovenstaande voordelen in het achterhoofd zal je gemakkelijker de juiste maken.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*