Draag een steentje bij aan het milieu met kunststof kozijnen!

kunststof kozijnen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om milieubewuster te leven. Je kunt rekening houden met je eetpatroon, of afval scheiden. Maar wist je dat je jouw huis ook milieubewuster kunt maken? Er zijn diverse onderdelen aan een huis die bij kunnen dragen aan een beter milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld kunststof kozijnen, waarbij er geen lood meer als stabilisator van de profielen wordt gebruikt, maar calcium-zink. Calcium-zink vermindert niet alleen de milieubelasting, maar verhoogt tevens de krasvastheid, weersbestendigheid en levensduur van de kozijnen.

kunststof kozijnen

Soorten kunststof kozijnen

Er zijn diverse soorten kunststof kozijnen, elk ontworpen voor een bepaald soort raam. Zo heb je kozijnen voor vastglas. Een vastglas raam is een raam dat niet open kan. Ongeacht het formaat van het raam, de kleur, de verbinding of het profiel is alles mogelijk! Naast kozijnen voor vastglas zijn er kozijnen voor draaikiepramen. Een draaikiepraam kan, zoals de naam al doet vermoeden, om twee assen draaien. Het raam kan aan de bovenkant of aan de zijkant worden opengemaakt. Voor een draaikiepraam heb je de keuze uit verschillende soorten hang- en sluitwerk en raambeslag voor de ventilatie.

Het derde soort raam is een valraam dat alleen aan de bovenkant kan worden geopend. Dit is ideaal voor als je weinig ruimte hebt voor een raam, maar toch wil dat de ruimte wordt geventileerd middels een raam. Tenslotte zijn er kozijnen voor een klepraam, waarbij het raam naar buiten opengaat in plaats van naar binnen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*