Je hebt een huis met een schuin dak zonder dakraam. Een ruimte onder een puntdak is ideaal voor extra woonruimte te creëren. Maar een woonruimte met alleen kunstlicht geeft de mens een benauwd gevoel en heeft een negatief effect op het mentale welzijn. Een dakraam in je huis installeren is daarom het overwegen waard. Het is een investering wat zich dubbel en dwars terugverdient. Weg met dat kunstlicht dat is goed voor als het buiten ook donker is. Het voordeel van dit soort ramen zijn dat het zorgt voor natuurlijke lichtinval.

Ze verhogen de algehele waarde van je woning en zijn een oplossing voor bepaalde problemen zoals stof en kou. Natuurlijk licht geeft extra verwarming en verlaagt de stookkosten. Het zorgt voor frisse lucht en betere ventilatie. Ze kunnen net als elk ander raam gewoon worden open gezet. Bekijk hiervoor de verschillende systemen die geschikt zijn voor je woning op www.bouw-handel.nl.

Ventilatie zorgt voor vermindering van schimmelvorming.

Een ruimte die niet geventileerd wordt, kan een bron van schimmels worden. Daardoor worden de meeste ziekten, vooral chronische met ademhalingsproblemen geassocieerd met het aanwezig zijn van bacteriën en schimmels in vochtige niet geventileerde ruimten. Door het toelaten van natuurlijk licht en frisse lucht, wordt het ontwikkelen van dit soort schadelijke organismen tegengegaan. Maar het is niet alleen een aanwinst voor de woning, ook op werkplekken is het bewezen dat werknemers hun prestaties aanzienlijk verbeteren wanneer de werkomgeving met natuurlijk licht wordt gevuld.

Natuurlijk verlichting is altijd beter dan kunstlicht. Af en toe het raam open kunnen zetten geeft je niet dat benauwde gevoel. Een kamer zonder toevoer van een natuurlijke lichtinval en frisse lucht, geeft een opgesloten gevoel ‒ kan vermoeide ogen en hoofdpijn zorgen ‒ wat zich kan uiten in depressiviteit of ziekten. Ga naar www.bouw-handel.nl en bekijk de diverse uitvoeringen van verschillende afmetingen, want je wilt tenslotte niet wonen als in een gevangenis.