Heb je de sleutel van je nieuwe huis? Dan kun je aan de slag met het inrichten ervan! Toch is het wel vaak handig om iets van een plan van aanpak te hebben en niet zomaar iets te doen. Een goede voorbereiding is ook hierbij vaak het halve werk. Hoe bepaal je welke stijl je wilt en voor welke kleuren en materialen kun je het beste gaan? Hieronder vind je wat tips voor het inrichten van je huis.

Zoek inspiratie

Het internet staat vol met goede inspiratie voor het inrichten van je woning. Denk bijvoorbeeld aan Google, Instagram of Pinterest. Ook is het leuk om wat woonwinkels te bezoeken of door woonmagazines te bladeren. Doe voldoende ideeën op, zodat je er later misschien iets mee kunt.

Maak een (digitaal) moodboard

Een moodboard maken kan een goede manier zijn om al je ideeën inzichtelijk te maken. Verzamel allerlei mooie kleuren, sfeerplaatjes, meubels en accessoires uit magazines, of maak een online moodboard. Dit kun je goed doen met Pinterest. Zo zie je in één oogopslag wat je allemaal mooi vindt en hoe je woning er ongeveer uit moet komen te zien.

Teken je woning

Het kan handig zijn om je woning eens te tekenen. Vervolgens kun je met allerlei kleurtjes en vormen aangeven wat je precies waar zou willen hebben. Moeten er nog allerlei nieuwe lampen, vloeren en bijvoorbeeld klimaatplafonds (van Matgroep) komen? Zet deze er dan ook bij. Zo weet je precies wat er allemaal nog moet gebeuren. 

Uiteraard is het ook leuk om alvast te tekenen hoe je wilt dat de inrichting van je huis eruit komt te zien. Waar komt de zithoek te staan en op welke plek wil je je televisie hebben? Zo krijg je al een beter beeld van hoe de boel er uiteindelijk uit zal komen te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *