Bij het kiezen van een alarmsysteem kunnen veel aspecten en elementen je keuze beïnvloeden. Zo heb je alarmsystemen in allerlei maten en met allerlei andere functies, waardoor sommige systemen beter voor jouw situatie kunnen uitpakken dan anderen. Daarnaast zijn er ook veel merken om uit te kiezen, zoals Somfy, eTiger en WoonVeilig.

Alarmsystemen hebben allerlei voordelen, sommigen meer uitgesproken dan de anderen, dus wat zijn nu precies de voordelen van een alarmsysteem?

Reactieve en preventie werking

Het voornaamste doel van alarmsystemen is natuurlijk om inbrekers af te weren en je kostbare voorwerpen en dierbaren in huis beschermen. Mocht het toch gebeuren dat een inbreker binnenkomt, dan zal een alarmsysteem dit merken en hard geluid laten klinken. Sommige alarmen activeren een stil alarm. Dit zorgt ervoor dat de inbreker hopelijk wordt weggejaagd of in gevallen zelfs kan worden gearresteerd.

De preventieve werking zorgt ervoor dat inbrekers minder snel willen inbreken bij een huis waar een alarmsysteem te vinden is. Dit werkt op dezelfde manier als dat een inbreker liever niet inbreekt in een huis met wachthonden of fysieke beveiliging. Als aan de buitenkant van het huis het direct duidelijk is dat het huis wordt beveiligd door een alarmsysteem van hoge kwaliteit, dan zal dit ook afschrikkend werken. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan goede raamdecoratie, die automatisch sluit (ook als je bijvoorbeeld niet thuis bent).

Verzekeringspremie en gevoel

Sommige verzekeraars geven korting op de verzekeringspremie als er wordt aangetoont dat er een goed alarmsysteem wordt gebruikt. Dit doen ze omdat het risico op inbraak logischerwijs daalt door de aanwezigheid van een alarmsysteem.

Naast dit alles zorgt de aanschaf en het gebruik van een alarmsysteem ook voor meer gevoel van veiligheidheid. Als je ergens woont waar je wat meer afgelegen bent of in een buurt waar kans op inbraak hoger ligt dan gemiddeld, dan kan je je ‘s avonds veiliger voelen wanneer je een alarmsysteem hebt aangeschaft, omdat deze een preventieve werking heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *