Het aanschaffen van raamdecoratie

Waar moet je op letten en rekening mee houden? Daar kom je in dit artikel achter. Het is goed om voor jezelf alles op een rijtje te zetten. Een van de belangrijkste gedeeltes is het budget, wil je het liefst voor het goedkoopst gaan of ga je toch voor iets duurder maar wel een betere kwaliteit?

Er zijn meerdere keuzes in de categorie raamdecoratie, denk goed over na welke van de onderstaande het best bij jou en je huis/ appartement zouden kunnen passen:

  • Gordijnen
  • Jaloezieën van stof
  • Jaloezieën van hout
  • Lamellen

Het maken van een keuze

Voor elk soort raamdecoratie is er een ander soort bevestigingssysteem. Zo een systeem kan niet op elk oppervlakte bevestigd worden of is niet op elk oppervlakte handig.

Jaloezieën zijn bijvoorbeeld niet geschikt om op te hangen voor ramen die bovenaan open gaan. Dit omdat jaloezieën naar boven toe gaan als je ze omhoog rolt om licht binnen te laten en daarom al het hout of stof op die plek hangt. Jaloezieën zorgen wel voor een rustige uitstraling in huis en zien er over het algemeen wat netter uit. Daarnaast zijn houten jaloezieen goed te onderhouden.

Gordijnen zijn vaak het eenvoudig op te hangen. Je kunt ook veel wisselen in kleur en er zijn genoeg opties voor vele budgetten. Je kunt er dus veel kanten mee op maar het ligt er maar net aan of het daadwerkelijk past bij wat jij in gedachten hebt.

Heb je een wat ruimer budget? Dan is het op maat laten maken van je raamdecoratie de beste keuze. Vooral een jaloezie op maat laten maken is erg prettig. Gordijnen zijn wat eenvoudiger te vermaken, dit kun je eventueel zelfs zelf doen.