Kleine palmboom liefhebbers

Er zijn mensen die palmbomen met plezier in hun tuin hebben, omdat het een tropische gevoel geeft. Wie wilt geen paradijs hebben in hun tuin? Het is natuurlijk logisch, want jouw tuin is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt vooral in de zomer. Je wilt naar buiten lopen en genieten van het sfeer die je tuin ervoor zorgt. Voor veel mensen die graag hun tuin op orde houdt en netjes inrichten, kopen kleine palmbomen als “een finishing touch” om het paradijs gevoel te krijgen.

Het verzorgen van kleine palmbomen

Deze soort palmbomen worden minder dan 6 meter hoog. Vandaar de naam kleine palmboom, want ze zijn vrij kort in vergelijken met andere palmen. Een kleine palmboom vraagt niet veel verzorging. Sommige kleine palmbomen moet je nauwelijks snoeien, maar als dat het geval is, kan je met weinig moeite erbij om het te snoeien. Je kunt deze palmbomen twee tot drie dagen per week water geven. Sommige palmbomen houden van zon en sommige van schaduw. Je moet goed opletten welke soort kleine palmboom je in je tuin wilt hebben en informeren hoe je deze het beste kunt verzorgen.

Wat kan je met je kleine palmbomen doen?

Een kleine palmboom is een uitstekende toevoeging aan je tuin. Kleine palmbomen die vanuit een enkel stam groeien, zijn uitstekend voor tuinbedden in de voortuin. Je kunt deze kleine palmbomen ook dicht bij het huis planten. Je hoeft je geen zorgen te maken over de wortels van kleine palmbomen, omdat ze geen schade aan jouw fundering veroorzaken zoals andere bomen. Er zijn verschillende soorten kleine palmbomen zoals Mexicaanse Waaierpalm, Cycas Revoluta, Palmlelie en Butia Capitata om een paar te noemen. Om een kleine palmboom van jouw keuze te kunnen kiezen, moet je ook rekening houden met de soorten bladeren. Je kunt kiezen tussen een kleine palmboom met handvormige (waaiers) of veervormige bladeren. Misschien vind je de ene mooier dan de andere of allebei en dat is ook goed.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*