Tips om je huis sneller te verkopen

Als je van plan bent om je huis te verkopen, wil je dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk én voor een goede prijs. Of dit lukt, hangt af van een aantal factoren. Zo moet niet alleen de markt gunstig zijn, je moet ook proberen om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ben je benieuwd naar hoe je dit doet? Wij geven je graag wat tips, waardoor jij snel je huis verkoopt!

De juiste vraagprijs

De prijs is een erg belangrijke factor bij het verkopen van je huis. Laat je huis daarom taxeren en onderzoek hoeveel je huis momenteel waard is. Je kunt er vanuit gaan dat kopers gaan proberen om te onderhandelen. Ga daarom liever niet té laag zitten met je vraagprijs, maar blijf wel realistisch. Ga daarom altijd bij jezelf na of jij het er voor over zou hebben om deze vraagprijs te betalen als je in de schoenen van de koper stond.

Goede makelaar

Hiernaast kan een goede makelaar je helpen bij het huis verkopen. Zij hebben verstand van de woningmarkt en weten precies wat er moet gebeuren om een huis snel te verkopen. Ze kunnen je advies geven en je helpen bij het verkopen van het huis. Zoek wel een flexibele makelaar wat betreft bezichtigingen. Sommige makelaars houden alleen bezichtigingen op bepaalde dagen. Zoek daarom een makelaar die ook in het weekend en in avonden bezichtigingen houden. Dit vergroot de kans op verkoop!

Maak het huis aantrekkelijk

Een huis verkoopt pas snel als deze er aantrekkelijk uitziet. Zorg er daarom voor dat je professionele foto’s laat maken van je huis en ruim het huis ook op. Veel mensen zijn niet visueel ingesteld en kunnen dus niet door jouw interieur heen kijken. Maak je inrichting daarom zo neutraal mogelijk en zorg ervoor dat persoonlijke spullen niet in het zicht staan.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*