De houten vloer is stevig en duurzaam en past bij vrijwel elk interieur. Er zijn echter nog veel verschillen op de houten vloer. De verschillende afwerkingen van houten vloeren kunnen uw vloer precies de juiste uitstraling geven. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, laten we hier enkele populaire houten vloerafwerkingen bekijken. De ene heeft meer onderhoud nodig dan de andere.

Werk af met natuurlijke olie

De houten vloeren van Martijn de Wit vloeren zijn de oudste vorm van vloerafwerking, deze vloeren zijn allen verfijnd met natuurlijke oliën op basis van lijnolie. De olie is gemakkelijk aan te brengen en kan indien nodig worden hersteld. Houten vloeren met natuurlijke olie kunnen na goed onderhoud levenslang worden gebruikt. Onderhoud omvat een goede vloerreiniging. Vervolgens moet de olie opnieuw worden aangebracht. Dit zorgt voor extra vuilbescherming voor de houten vloer, en beschermt deze deels tegen water. De olie dringt door tot in de poriën van het hout en hardt uit. Dit zorgt voor een beschermlaag voor de houten vloer.

Werk af met satijnolie

Satijnolie is waarschijnlijk de meest gebruikte afwerking ter wereld. Het voordeel van houten vloeren met een satijn olieafwerking is dat de vloeren zeer duurzaam en waterdicht zijn. Ook de vloer vergt minimaal onderhoud. De lak blijft zoals het is op het oppervlak van het hout en zorgt zo voor een beschermlaag. De gelakte houten vloeren van Martijn de Wit hebben een zeer sterke coating waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor gebruik in kantoren, keukens en ruimtes waar veel mensen langskomen.

Werk af met wax

Waxvloeren zijn afgewerkt met 100% natuurlijke producten. Meestal bijenwas. De wax zorgt voor een mooie satijnen finish op de vloer en is makkelijk aan te brengen. Hiervoor is een polijstmachine nodig. Waxvloeren hebben meer onderhoud nodig. Na het in de was zetten van het parket moet je ervoor zorgen dat er geen strepen op de was komen te staan, bijvoorbeeld bij bewegende stoelen.

Geborstelde afwerking

De zogenaamde geborstelde parketvloer benadrukt de natuurlijke structuur van hout en nerf. Hierdoor krijgt de vloer een 3D-effect. Als je de vloer schildert, zie je nauwelijks verschil met de geoliede vloer. Een ander voordeel van geborstelde vloeren is dat eventuele krassen op het hout ook minder opvallen. Ben je op zoek naar een houten vloer of wil je meer informatie klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *