Wanneer je een woning koopt, dan is de kans groot dat je een hypotheek nodig hebt om de betaling te kunnen doen. Een hypotheek is een grote lening en zoals iedereen wel weet: geld lenen kost geld. Je betaalt namelijk meer geld terug dan dat je leent aan de bank. Over het geleende geld betaal je namelijk een bepaalde hypotheekrente, in dit artikel vertellen we daar meer over.

Waaruit bestaat de hypotheekrente?

Over het algemeen wordt je hypotheekrente gebaseerd op de volgende punten:

  • De hypotheekverstrekker moet het geld ergens vandaan halen. Ze doen dit bij een centrale bank en moeten dus zelf ook een bepaalde rente hierover betalen. Dit wordt doorgerekend in jouw hypotheekrente.
  • De hypotheekverstrekker heeft zelf natuurlijk standaardkosten zoals personeel, ICT, etc. Dit moeten ze terugverdienen en dit zit dus ook in de hypotheekrente verwerkt.
  • Een bank neemt een risico wanneer ze jou geld lenen, want wie zegt dat je het wel kan terugbetalen? Hoe minder risico, hoe lager de rente dus zal zijn.
  • De winstmarge die de hypotheekverstrekker wil hebben op het uitlenen van je geld.

Hypotheekadviseur

Over het algemeen is het voor veel mensen nog lastig om een goede hypotheek te vinden, aangezien ze zelf weinig verstand hebben van leningen en banken. Voor deze mensen kan het dan ook handig zijn om advies te vragen bij een expert. Onafhankelijke hypotheekadviseurs kunnen jou een advies op maat geven over welke hypotheek het beste is voor jouw persoonlijke situatie. Hiernaast kunnen ze je ook hulp bieden wanneer je de deze hypotheek af gaat sluiten. Met deze hulp weet je dus zeker dat je nooit te veel zal moeten betalen. Hypotheek24 is zo’n hypotheekadviseur die jou verder kan helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *