Wat zijn Graszoden?

Zwembad

Graszoden zijn niet anders dan gras dat al klaar is voordat het bij je thuis afgeleverd wordt. Graszoden worden bij de boer gegroeid, als ze in een bepaalde fase van het groei zijn dan worden ze verkocht, deze graszoden worden dan vervolgens bij iemand in de tuin neergelegd om volledig te groeien.

Waarom graszoden kopen?

Graszoden zijn stukken makkelijker te leggen dan gewoon gras. Als je een tuin hebt wil je meestal niet al te lang wachten tot dat je van het gras kunt genieten. Als je zelf de graszaden gaat zaaien en gaat wachten tot die allemaal groeien, dan moet je wel lang wachten bij graszoden is dat niet het geval, je legt de graszoden, stampt ze aan geeft ze wat water en je bent klaar. Je hebt gelijk een groende mat dat alleen maar beter wordt.

Graszoden worden ook normaal gesproken speciaal gekweekt. Dat is dus heel wat anders dan gras zaaien en hopen dat de vogels de zaadjes laten liggen. Dat vervolgens het weer blijft meespelen, en dat het jonge gras goed opkomt.

Graszoden leggen

Graszoden kopen en zelf graszoden leggen is erg makkelijk, het is dus niet zo dat je mensen moet inhuren om de graszoden voor je te leggen. Een ieder kan op een vrije middag makkelijk een kleine tuin van graszoden voorzien. Je legt de graszoden matten dat je geleverd krijgt in je tuin, je stampt de graszoden aan zodat ze in aanraking met aarde komen, geeft het geheel wat water en je bent klaar. 

Ga je graszoden kopen bij een specialist kun je vaak ook kiezen uit verschillende soorten gras. Speelgras, liggras of schaduwgras zijn verschillende soorten gras die je dan al in een grasmat verwerkt kunt kopen. Gemak dient immers de mens, en de tuin vergt al genoeg onderhoud.